Lumi tekitas loomaaia elukates elevust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tadžiki markuurid.
Tadžiki markuurid. Foto: Maaja Kitsing

Üleeilne lumesadu muutis Tallinna loomaaia hetkega muinasjutuliseks. Kõik külmakartmatud loomaliigid tundsid rõõmu kohevast lumest, lõvid aga õueaedikusse tulema ei soostunud.

Sooja hoonesse suleti antiloobimaja sõralised. Ka elevante ei tasu mõnda aega õueaedikust otsida – seda küll põhjusel, et aedikusse viivad väravad vajavad remonti. Londilisi saab uudistada siseekspositsioonis. Linnutiikidel pladistavad veelinnud ning külma taluvad faasanid said allapanuks heina ja õlgi.

Külm ja lumi ei ole vähendanud loomade tungi järglasi saada. Antiloobimaja soojas siseruumis sündis kahel Kameruni kääbuskitse emasloomal kokku neli tallekest, elevandimajas poegis aguuti. Külastajatele pakub elevust ka elevandimaja ekspositsioonipuuris askeldav kuue pojaga merisiga.

Loomade menüü rikastamiseks loomaaiale kingitud idandatud terad maitsevad hästi kilpkonnadele, närilistele, ahvidele ja lindudele.

Pühapäeval asub Berliini poole teele 5-aastane isane Tadžiki markuur.

Näitus «Ära osta nende elu» loomaaia Illu kohvikus on avatud veel viimaseid päevi 21. novembrini. Keskkonnaministeeriumi looduskaitseosakonna peaspetsialisti Kadri Alasi üleeilne loeng sellest, mis on ohustatud liike käsitlev programm CITES, milleks see loodi ja kuidas toimib, äratas elavat vastukaja.

Täna kõneles näituseruumis loomaaia teadussekretär, liigikaitsespetsialist Tiit Maran liikide ohustatusest, CITESi osast liikide kaitsel ja sellest, mida peame teadma turistina suveniire ostes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles