Sotsid süüdistavad Keskerakonda kättemaksus

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna volikogu.
Tallinna volikogu. Foto: Peeter Langovits.

Keskerakondlasest Tallinna volikogu esimehe Toomas Vitsuti tänane ettepanek tõsta volikogu fraktsiooni liikmete miinimumarv kolmelt viieni on tõenäoliselt tingitud soovist maksta sotsiaaldemokraatidele kätte Savisaare linnavalitsuse kritiseerimise eest, leiavad sotsiaaldemokraadid.

Linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimehe Maimu Bergi sõnul hakkab eelnõu kohaselt uus kord kehtima alles järgmise volikogu koosseisu puhul, vahendas sotside pressiesindaja.

«Samas on Keskerakonnal täna volikogus soovi korral piisavalt jõudu, et opositsioonile koht kätte näidata ja meie fraktsioon juba sel sügisel kaotada,» ütles Berg.

«Ei ole kellelegi saladus, et sotsiaaldemokraadid on olnud tänase opositsiooni üks häälekamaid erakondi. Loodan siiski, et volikogu enamus ei soovi kolleegide õiguste piiramist ja hindab demokraatia põhimõtteid,» märkis Berg.

Keskerakond üritas sotsiaaldemokraatide kolmeliikmelist fraktsiooni kaotada juba eelmise aasta juunis. Siis kukkus sellekohane eelnõu linnavolikogus napilt läbi, sest seda ei toetanud ka kõik keskerakondlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles