Saue linnapea kohusetäitjaks sai Ralf Amos

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saue linna vapp.
Saue linna vapp. Foto: Saue linnavalitsus

Saue linnavolikogu määras neljapäeval erakorralisel istungil nädalavahetusel ootamatult surnud Orm Valtsoni asemele linnapea kohusetäitjaks Reformierakonda kuuluva abilinnapea Ralf Amose.

Amos ütles BNSile, et ta on linnapea kohusetäitja maksimaalselt kaks kuud ning selle aja jooksul peab Saue koalitsioon leidma uue linnapea.

Volikogu nimetas Amose linnapea kohusetäitjaks tagasiulatuvalt alates pühapäevast, 14. novembrist, seega tuleb uus linnapea ametisse nimetada hiljemalt 14. jaanuariks.

«Koalitsioonipartnerid Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit peavad nüüd uue linnapea isikus kokku leppima. Ma usun, et Saue saab uue linnapea tunduvalt kiiremini kui kahe kuuga,» lausus Amos. Koalitsioonilepingu järgi kuulub Saue linnapea koht Reformierakonnale.

Amos lisas, et linnapea kohuste täitmise eest ta lisatasu ei saa.

Saue pikaajaline linnapea ja endine Harju maavanem Orm Valtson suri laupäeval Leedus Nidas blokarti maapurjetamisese Balti riikide meistrivõitluste ajal. Reformierakondlasest Valtson kuulus võistlustel Eestit esindanud meeskonda.

1958. aastal sündinud Valtson oli Saue linnapea aastatel 1989-1999, ning uuesti sai ta linnapeaks 2008. aastal. Aastatel 1999-2005 oli ta Harju maavanem.

Valtson on töötanud ka Eesti Linnade Liidu asedirektori ametikohal ning olnud ka Saue linnavolikogu esimees. Orm Valtsoni leinatalitus toimub Tallinna Toomkirikus laupäeval kell 14. Perekond palub lillede asemel teha annetuse Saue noortekeskuse toetuseks kohapeal või Saue linnavalitsuse arveldusarvele 1120155821.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles