Uudiseid loomaaiast: manul ootab kohtumist pruudiga

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaia uus manul.
Tallinna loomaaia uus manul. Foto: Inari Leiman

Teisipäeva õhtupoolikul saabus lennukiga Tallinna loomaaeda Sise-Aasia kiviklibusteste alpiaasade pika- ja kohevakarvaline kaslane, ülihea peitusemängumeister manul.

Rootsis Nordens Arki loomaaias sündinud noor isane manul nimega Aiolos on rahulik, julge, uudishimulik ja hea isuga: Tallinna loomaaia karantiinis tuli ta transpordikastist välja kohe, kui see avati. Siin ootab teda ees kohtumine Banšiga, Inglismaal Colchesteri loomaaias sündinud kaheksa-aastase emase manuliga.

Esmaspäeval hakkasid pulmi pidama vaarid, kirileemurid. Sellal kui isane ja vanem emane õrnutsevad, püüab noorem emane neid armukadedalt segada, kuigi pole ise veel valmis isase kosimiskatsetele vastama.

Dalli lumelammastel aga on pulmad täies hoos. Kui aedikute koristamise hõlbustamiseks oli vaja kari ringi ajada ja jäär korraks eraldada, pani rõngassarveline isane sellise paugu värava pihta, et värav ratastelt maha kargas ja parandamise hulga aega võttis.

Sügisel loomaaeda toodud noor must-toonekurg kolis arstimaja karantiinist lindude osakonda, teiste toonekurgede kõrvale. Looduskooli eluslooduse klassi aga kolis elama maisimadu.

Jääkaru Friida, kel kesknädalal 13. eluaasta täitus, saab nädalavahetusel loomaaiasõpradelt sünnipäevakingiks suure püti, millega on mõnus jõudu katsuda.

Jõuluvanad külastavad tänavu loomaaeda 27. detsembril. Loomaaed on avatud kogu pika pühadeaja, kuid loomi uudistama tulles tasub kehakinnitus endale ise kaasa võtta, sest loomaaia kohvikud on 23.-26. detsembrini suletud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles