Üksinda kodus olnud laps pani hommikuhelveste karbi põlema

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhja päästekeskus

17. detsembril kell 14.13 teatas Kristiines Iirise tänaval 11-aastane üksinda kodus olnud laps häirekeskusele, et tema korter on täis suitsu ning kodus on ka kaks kassi.

Laps jooksis toast õue ning helistas hädaabinumbril 112. Kohale jõudnud Lilleküla päästjad leidsid korteri köögist pliidiraualt söestunud põhjaga hommikuhelveste karbi. Päästjad võtsid põlenud karbi pliidilt ja tuulutasid ruumid.

Õnnetus tekkis Põhja päästekeskuse pressiesindaja sõnul sellest, et kui laps hakkas endale sööki soojendama, lülitas ta kogemata sisse pliidi esimesele rauale lisaks ka tagumise raua. Tagumisel raual oli hommikuhelveste karp, mis süttis põlema. Õnneks laps kannatada ei saanud. Laps käitus õigesti, et ei hakanud ise olukorda lahendama ning jooksis ohutusse kohta, kus teavitas häirekeskust.

On loomulik, et lapsed peavad mingist vanusest alates oskama iseseisvalt kasutada elektrilisi kodumasinaid. Siiski tuletab päästeamet meelde, et õnnetuste vältimiseks peab lapsi alguses kodumasinate kasutamise juures jälgima ning selgitama elektriliste seadmetega kaasnevaid ohtusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles