Parkimistasude tõstmisel sündis uus kiirusrekord

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu maksab parkimistund südalinnas kolm eurot, uuest aastast 4,8 eurot.
Praegu maksab parkimistund südalinnas kolm eurot, uuest aastast 4,8 eurot. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavolikogu püstitas täna järjekordse kiirusrekordi, otsustades 14 minutit kestnud istungi jooksul nii parkimistasude tõusu kui linnaeelarve.

Kell 15 alanud istungi päevakorras oli parkimistasusid tõstva eelnõu kaks lugemist ning linnaeelarve kolmas lugemine. Kuna opositsiooni esindajad keeldusid istungil osalemast, läks kõik nagu lepse reega ning kell 15.14 kuulutas volikogu esimees Kalev Kallo Tallinna 2016. aasta eelarve vastuvõetuks ning istungi lõppenuks.

Linnavolikogu hääletas eelmisel istungil parkimistasude tõstmise maha, aga tegemist oli lihtsalt tööõnnetusega. Mõned keskerakondlased olid lihtsalt saalist lahkunud ning ootamatult jäi maksutõusuks vajalikust volikogu häälteenamusest üks hääl puudu. See ei lasknud omakorda vastu võtta järgmise aasta linnaeelarvet, sest maksutõus peab olema otsustatud enne eelarve vastuvõtmist.

Keskerakondlik linnavõim ei lasknud ennast aga sellest segada ning maha hääletatud eelnõu esitati veel sama istungi ajal uuesti volikogu menetlusse ning ühtlasi kutsuti kokku tänane erakorraline istung.

Seaduse järgi pidi linnavalitsus maksutõusu eelnõu uuesti arutama, kuid abilinnapea Taavi Aas teatas juba eelmise istungi ajal volikogu kõnepuldist, et linnavalitsus on vahepeal koos käinud ning eelnõu uuesti menetlusse saatnud.

Selle peale teatasid volikogu opositsioonierakonnad ükshaaval, et tegemist on lubamatu käitumisega, sest volikogu on eelnõule juba oma hinnangu andnud. Seetõttu otsustas opositsioon ka tänasel istungil mitte osaleda.

Ainsa opositsiooni esindajana osales istungil IRLi fraktsiooni saadik Hendrik Agur, kes hääletas parkimistasude tõstmise vastu ja linnaeelarve vastuvõtmise vastu. Nii läks esimene eelnõu läbi hääletustulemusega 45:1 ja teine 46 poolthäälega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles