Tallinna trollid vahetatakse välja hübriidbusside vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna troll.Foto on illustratiivne.
Tallinna troll.Foto on illustratiivne. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Trolliliiklus Tallinnas hakkab tasapisi hääbuma ja asemele tulevad moodsad hübriidbussid, edastas kolmapäeval ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Pealinna teenindab ühtekokku seitset trolliliini, millel sõidab 85 sarvedega sõidukit. Järgnevate aastate jooksul saadetakse vanema põlvkonna trollid romulasse ja uuemad jäävad sõitma vaid Mustamäele.

Tallinna Linnatranspordi juhatuse esimees Enno Tamm selgitas, et vanad sõidukid asendatakse järgneva 1,5 aasta jooksul uuel tehnoloogial töötavate masinatega. Solarise kaubamärgi trollid aga värvitakse, vahetatakse välja aknad ja istmed ning vajadusel tehakse mootoritele kapitaalremont. Solarise busse on 51, neist 20-le on juba uuenduskuur tehtud.

Õismäe trollid sõidavad kuni 31. detsembri õhtuni ja 1. jaanuaril on asemel juba täna esmakordselt avalikkusele näidatud Volvo hübriidbussid, mis sõidavad lisaks diisliküttele ka elektriga. Tamm lubas, et Õismäe suunal hakkab toimuma ka tihedam liiklus, et liigendtrolle võrdväärselt asendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles