Fotod: TLT näitas uusi hübriidbusse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) näitas kolmapäeval Vabaduse väljakul uusi Volvo 7900 diiselelektri hübriidbusse.

TLT ostis riigihankega 24 kaheteljelist, kolme uksega 12 meetri pikkust hübriidbussi Volvo 7900, mis alates neljapäevast erinevatel ühistranspordiliinidel sõitjaid teenindama hakkavad.

«Hübriidbussi omapära seisneb selles, et sõiduk kasutab liikumiseks nii elektrienergiat kui diislikütust. Igal pidurdamisel muundab buss kineetilise energia elektrienergiaks ning salvestab selle akudesse, et kasutada seda energiat peatustest väljumisel ning fooride tagant sõitu alustades. See aitab vähendada õhusaastet linnas. Diiselmootor lülitub automaatselt sisse siis, kui buss on saavutanud teatud kiiruse,» selgitas TLT juhatuse esimees Enno Tamm.

Volvo 7900 hübriidbussides on 34 iste- ja 50 seisukohta, sõidukid on varustatud konditsioneeridega ning bussi salongis paiknevad salvestavad videokaamerad. Bussi diiselmootori heitgaasid vastavad Euro 6 nõuetele, seega on sõidukid väga keskkonnasõbralikud.

Peale hübriidbusside olid Vabaduse väljakule toodud ka firma MAN uued diiselbussid, mida osteti kokku 20 – kümme liigend- ja samapalju 12 meetri pikkusi busse. Osa neist juba sõidab Tallinna erinevatel liinidel. Kõik MAN-i uued bussid on varustatud konditsioneeride ja salvestatavate salongikaameratega ning nende diiselmootorite heitgaasid vastavad Euro 6 nõuetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles