Tallinna jõulukuusk alustas teekonda Raekoja platsile

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnasse Raekoja platsile üles seatav jõulupuu tuleb tänavu Järvamaalt Mustla-Nõmmelt. Hommikul võeti kuusk maha ning lõunaks peaks see pealinna jõudma.

Kuuse transportimistöid juhtiva OÜ Kesklinna Pargid juhatuse liikme Silver Kallase sõnul sujus puuhiiglase mahavõtmine ja treilerile paigutamine vahejuhtumiteta.

«Kahara kuusepuu oksad vajavad köitmist, siis võime alustada teekonda Tallinna poole. Kohale jõuame pärast lõunat ning alustame kohe jõulupuu püstitamisega,» kirjeldas Kallas lähitundidel toimuvat.

Kella 12.30 paiku jõuti kuusega Tallinna-Tartu maanteele ning alustati liikumist pealinna poole.

Valgustus paigaldatakse puule 19. novembril ning lülitatakse sisse pärast esimese advendiküünla süütamist 28. novembril. Kuuske hakkab ehtima 120 LED lambiketti 11520 tulukesega ning 12 komplekti lumepallvalgusteid kokku 240 valguspunktiga. Kuuse latva kaunistab kolme valgusketiga ladvatäht.

Tallinna jõulukuusk valiti välja 16 kandidaadi hulgast. Raekoja platsile üles seatav kuusk pidi olema vähemalt 18-20 meetri kõrgune, kahar ja ühtlaselt tihe, kasvama lagedal hästi ligipääsetavas kohas ning mitte kaugemal kui 150 kilomeetrit Tallinnast. Tingimuseks oli ka see, et kuuse lähedal ei tohtinud olla elektriliine, mis võiksid takistada kraana tööd puu langetamisel ja pealelaadimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles