Mustamäe saab Kivikülvi tänava

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna linnavalitsus

Linnavalitsus määrab Mustamäe linnaosas Kadaka asumis Kadaka teelt loodesuunas kulgeva tänava nimeks Kivikülvi tänav.

Kadaka teelt loodesuunas kulgev tänavaharu, millelt on juurdepääs mitmetele maaüksustele, on olnud seni nimetu ning praegused aadressid on määratud Kadaka tee järgi ja sisaldavad rohkelt tähtlisandeid, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Regionaalministri määruse kohaselt võib joonobjektile määrata ühe nime, kui sellel ei ole kõrvalharusid, mis on visuaalselt tajutavad eraldi objektina. Kadaka teelt loodesuunas kulgev tänavaharu on tajutav iseseisva tänavana, mistõttu ei ole selle käsitlemine Kadaka tee osana kooskõlas kehtiva korraga.

Linnavalitsuse nimekomisjon täheldas, et selle tänavaharu lõpuosas asub kivikülv. Sellest tulenevalt olid sellele tänavale kaalumisel Kivistiku ja Kivikülvi tänava nimed. Enamik nimekomisjoni liikmetest toetas Tallinnas ja lähiümbruses unikaalset Kivikülvi tänava nime.

Pärast Kivikülvi tänava nime määramist muudetakse sellelt tänavalt juurdepääsu omavate maaüksuste aadressid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles