Kohus mõistis tervisejooksjat rünnanud EKRE eksliikme tingimisi vangi

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus mõistis Tallinnas Rahumäel tervisejooksu teinud naist rünnanud Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) endise liikme Lauri Õuna tingimisi vangi.

Kohus mõistis Õuna kokkuleppemenetluses süüdi kehalises väärkohtlemises ja mõistis talle kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse. Karistust ei pöörata täitmisele, kui Õun ei pane pooleteise aasta jooksul toime uut kuritegu.

Ühtlasi peab Õun tasuma kohtukuludeks 2500 eurot.

25. mail sattus Tallinnas Rahumäel tervisejooksu teinud 21-aastane naine rünnaku ohvriks. Tal õnnestus ründajale vastu hakata ning ta pääses vigastusteta.

«Vaatasin selja taha ja mu hirmsaim õudusunenägu sai teoks. Sellel mehel oli haiglaslik pilk, tal jooksis suust peaaegu et ila. Tal olid käerauad!» kirjeldas naine rünnakut sotsiaalmeedias.

Kannatanu pöördus hiljem politseisse, kus talt võeti esmased proovid jälgede ja asitõendite saamiseks, samuti andis ta uurijatele teda rünnanud mehe kirjelduse.

Juuli lõpus tabasidki politseinikud kirjeldusele vastava mehe, kelleks osutus 26-aastane, toona veel EKRE ridadesse kuulunud Lauri Õun. Muu hulgas kandideeris mees erakonna nimekirjas ka riigikokku, ent valituks ta ei osutunud, kuna kogus vaid 19 häält. 3. augustil astus Õun erakonnast välja.

Pärast kinnipidamist tunnistasid arstid mehe süüdivaks.

Õuna on ka varem seostatud ühe sarnase juhtumiga. Nimelt üritas ta üle-eelmise aasta mais kangast esemega ühes Tallinnas asuvas raamatukogus naisterahvast kägistada. Toona kriminaalmenetlus lõpetati vähese avaliku huvi tõttu ning ta pidi tasuma riigituludesse 320 eurot.


Postimees palus vahetult enne kohtuotsuse väljakuulutamist kommentaari ka Õunalt endalt.

Miks sa ründasid seda naist?

Mina ei rünnanud, vaid pigem arvatavasti ta ehmus ja seetõttu toimus selline konflikt.

Mille peale ta siis ehmus?

Selle peale, et ma jooksin jooksurajal talle järgi võib-olla.

Miks sa talle järgi jooksid?

Ei-ei, ma jooksin tema taga paarsada meetrit, aga tema pööras mingi hetk ringi. Mina olin just seisma jäämas ja ta pöördus ringi ja siis ta jooksis minu poole.

See asi siis ei juhtunud sinu sõnul tahtlikult?

Jah, just. Aga ma võtan siin praegu süü omaks ja lasen prokuröri kokkuleppe järgi süüdi tunnistada selles, et … (vaikus 15 sekundit) Milles ma siis end süüdi tunnistan?

Sa olid hommikul kohtus rääkinud, et tahtsid linnalegendi luua. Mis see tähendab?

See on seotud sellega, et..  (vaikus 30 sekundit)

Kas sa ei taha sellele vastata?

Mkmm.

Sa oled ka riigikokku kandideerinud. Mis sa edasi teed ja kas sa tahad veel poliitikasse naasta?

Mul on natuke huvitavad arengu väljavaated. Siin saab minna kas avalikku teed ehk siis kõik, mida nüüd teen, teha avalikult ja edasi minna elus avaliku elu tegelasena. Kuid on ka võimalik varjuda. Aga mul on tunne, et varjumine kui selline ei ole võimalik, seega hakkan ma arvatavasti ka edaspidi olema rohkem avaliku elu tegelane.

Aga see karistus, mis kokku lepiti – on see õiglane? Saan aru, et võtad süü omaks ja lepid sellega?

Jah.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles