Tallinna linnaeelarve jäi parkimistasude pärast vastu võtmata

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu maksab parkimistund südalinnas kolm eurot, uuest aastast 4,8 eurot.
Praegu maksab parkimistund südalinnas kolm eurot, uuest aastast 4,8 eurot. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavolikogu katkestas öösel 2016. aasta eelarve eelnõu kolmanda lugemise seoses parkimistasusid muutva eelnõu menetlusest välja langemisega.

Kolmas lugemine toimub järgmisel neljapäeval erakorralisel istungil.

2016. aasta eelarve eelnõu kolmanda lugemise katkestamise otsus on tingitud kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse §36 lg-st 1, mille kohaselt kehtestatakse kohalike maksude ja maksumäärade muudatused enne valla- või linnaeelarve või lisaeelarve vastuvõtmist. Kuna 2016. aasta eelarve eelnõu koostamisel on parkimistasude muutmisega arvestatud, siis on vajalik selle otsuse vastu võtmine enne eelarve vastu võtmist.

Eile ei võtnud linnavolikogu teisel lugemisel vastu määrust, mis oleks uuest aastast oluliselt tõstnud parkimistasusid, sest saalis polnud eelnõu läbiminekuks piisavalt võimuerakonna esindajaid. Eelnõu vastuvõtmiseks oleks vaja olnud koosseisu häälteenamust ehk 40 häält, kuid hääletuse ajal oli saalis vaid 39 keskerakondlast.

Tallinna Linnavolikogu erakorraline istung toimub 17. detsembril kell 15 ning selle päevakorras on Tallinna parkimistasude muutmise eelnõu esimene ja teine lugemine ning Tallinna linna 2016. aasta eelarve eelnõu kolmas lugemine.

Eile pärastlõunal kell 16 alanud linnavolikogu korraline istung lõppes täna öösel kell 1.53.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles