Keskerakondlased kukutasid Tallinna parkimistasude tõstmise läbi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu maksab parkimistund südalinnas kolm eurot, uuest aastast 4,8 eurot.
Praegu maksab parkimistund südalinnas kolm eurot, uuest aastast 4,8 eurot. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavolikogu ei võtnud teisel lugemisel vastu määrust, mis oleks uuest aastast oluliselt tõstnud parkimistasusid, sest saalis polnud eelnõu läbiminekuks piisavalt võimuerakonna esindajaid.

«Õiglase meele ja ausa südametunnistusega vähesed keskerakondlased ei julgenud eelnõule vastu hääletada, kuid puudusid eelnõu hääletuselt. Sellest piisas, et linnavalitsuse esitatud ja volikogu koosseisu häälteenamust vajanud parkimistasude tõstmise eelnõu ei läinud läbi,» kommenteeris sotsiaaldemokraadist linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Hanno Matto.

«Loodan, et linnavalitsus tuleb järgmisel korral volikogusse läbimõeldud tervikplaaniga, mis aitab Tallinna liikuvusprobleeme sisuliselt lahendada. Täna puudub linnal ka kehtiv parkimise korralduse arengukava, sest varasem on lõpetanud kehtivuse juba 2014. aastal. Seetõttu on pikka aega lahendamata ka magalapiirkondade parkimisprobleemid,» lisas Matto.

Eelnõu vastuvõtmiseks oleks vaja olnud koosseisu häälteenamust ehk 40 häält, kuid hääletuse ajal oli saalis vaid 39 keskerakondlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles