Surmaga lõppenud liiklusõnnetuse asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Prokuratuur alustas kriminaalmenetlust eaka naise surmaga lõppenud liiklusõnnetuse uurimiseks, mille käigus peaks muuhulgas selguma, kes eile Tallinnas Sõle tänaval naise surnuks sõitnud BMW roolis oli.

Kriminaalmenetlus on alustatud karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb inimese rasket vigastamist või surmaga lõppenud liiklusnõuete rikkumist ja selle alusel süüdimõistmise korral saab karistada kuni viie aasta pikkuse vangistusega, ütles täna BNSile Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Eelnevalt piirkiirust ületanud ja politsei peatumismärguannet eiranud BMW 350D sõitis kolmapäeval kell 12.13 Sõle 60 juures otsa eraldussaarel viibinud 68-aastasele naisele, kes mõni tund hiljem Põhja-Eesti Regionaalhaiglas suri.

Politsei teatel sõitis peatumismärguannet eiranud BMW juht otsa foori lubava tulega vasakpööret sooritanud sõiduautole Ford Focus ning seejärel eraldussaarel otsa seal viibinud naisele. BMW juht lahkus sündmuskohalt ja pöördus hiljem Kesklinna politseijaoskonda.

«Prokuratuur ei saa praegu kommenteerida kui palju inimesi BMWs oli ja kas juht oli kaine või mitte, sest kuriteo täpsed asjaolud on selgitamisel. Saaksime oletada, aga seda ei tahaks,» lausus pressiesindaja. «Meil on esialgsed andmed, aga ka need on erinevad. Täpne autos olnud inimeste arv on kontrollimisel, samuti see, kes roolis oli.»

Tänavu on Eestis liiklusõnnetuste tagajärjel hukkunud 22 ja saanud viga 317 jalakäijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles