Mustamäe polikliiniku asemele kerkib tervisekeskus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäe polikliinik.
Mustamäe polikliinik. Foto: Google StreetView

Kuigi esialgu plaanis Lääne-Tallinna keskhaigla Mustamäe polikliinikut renoveerida, otsustati sel nädalal, et mõistlikum on praegune polikliinik lammutada ja ehitada selle asemele uus tervisekeskus.

«Kuigi algselt oli Lääne-Tallinna Keskhaiglal plaan Mustamäe polikliinik renoveerida, siis praegu leitakse, et mõistlikum on ehitada olemasoleva polikliiniku asemele uus tervisekeskus,» ütles Lääne-Tallinna keskhaigla kommunikatsioonispetsialist Liisa Suba.

«Kuna Mustamäe polikliiniku hoone on vana ning ehitatud tolleaegsete nõuete järgi, on seda keeruline ümber ehitada selliselt, et see vastaks sotsiaalministeeriumi poolt kehtestatud ruumide nõuetele,» rääkis Suba.

Suba tõi välja, et eurotoetustele kandideerimiseks tuleb lähtuda kindlatest nõuetest. «Näiteks peavad tervisekeskuses asuvad perearstikabinetid olema vähemalt 16 ruutmeetri suurused. Kui hakata polikliiniku praeguseid ruume ümber ehitama, on oht, et tekib ebamõistlikult palju liiga suuri kabinette või liiga väikseid kabinette, mida ei saa tööks kasutada.»

Suba sõnul läheks kõiki nõudeid järgiv renoveerimine planeeritust oluliselt kulukamaks. Seetõttu on praegusel juhul lihtsam ja otstarbekam ehitada polikliinikuhoone asemele uus ja nõuetele vastav tervisekeskus, ütles Suba.

Plaanide kohaselt hakatakse praegust polikliinikut lammutama järgmise aasta suve hakul. Uue tervisekeskuse ehitamine läheb maksma orienteeruvalt kuus miljonit eurot.

Lääne-Tallinna keskhaigla eelmiste plaanide kohaselt taheti Mustamäe polikliinik renoveerida, mille maksumus oleks olnud umbes neli miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles