Peatumismärguannet eiranud juht sõitis jalakäija surnuks

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseini jõudis teade vahejuhtumist peaaegu nädal hiljem. Foto on illustreeriv.
Politseini jõudis teade vahejuhtumist peaaegu nädal hiljem. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Täna kella 12.15 paiku sai politsei teate liiklusõnnetusest Tallinnas Sõle 60 juures, kus sõiduauto BMW roolis olnud sõidukijuht sõitis otsa teed ületanud 68-aastasele naisele. Kiirabi viis jalakäija raskes seisus haiglasse, kus ta mõned tunnid hiljem suri.

Kesklinna jaoskonna patrullpolitseinikud kontrollisid õnnetuse toimumise kohas piirkiirusest kinnipidamist ning sama sõiduki juhile anti peatumismärguanne, sest ta ületas kiirust. Juht eiras seda ning põhjustas seejärel mõnisada meetrit eemal avarii, edastas Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Sõidukis viibinud inimesed lahkusid sündmuskohalt. Praeguseks on väidetavalt sõidukit juhtinud 1986. aastal sündinud mees pöördunud ise jaoskonda. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juhi Hannes Kullamäe sõnul on olukord liikluses vägagi murettekitav. «On haruldane päev, mil liikluses osaledes ei saa inimesed viga. Viimased nädalad on eriti rängad olnud just jalakäijatele. Tänase avarii puhul on politseinikel alust arvata, et tegemist ei olnud lihtsalt märkamatuse ja tähelepanematusega, sest sõidukijuht kiirendas politseinikke nähes ja sõitis eest ära. Seda tehes põhjustas ta aga raske liiklusõnnetuse, mille tulemusena kaotas elu süütu jalakäija,» rääkis ta.

«Linnatingimustes kiirusepiirangutest mitte kinnipidamine on eriti ohtlik seetõttu, et ümberringi on palju teisi kaasliiklejaid ning igal ristmikul või teenurgal võib teele astuda jalakäija. Juba väikene kiiruse ületamine, kui arvestada, et linnas on lubatud sõita 50 km/h, tõstab oluliselt riski, et inimene kaotab autoga kokkupõrkes elu ja tervise. 60 km/h sõitmisel on jalakäija ellujäämistõenäosus langenud juba 30 protsendini,» lisas Kullamäe.

Tänase seisuga on sel aastal Eestis liiklusõnnetuste tagajärjel hukkunud 22 ja saanud viga 317 jalakäijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles