Leemets: peata linnavalitsus peaks oma kulusid vähendama

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Leemets Tallinna linnavolikogu saalis.
Ants Leemets Tallinna linnavolikogu saalis. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Ants Leemetsa hinnangul on Tallinna linnapea büroos  tööl selgelt liiga palju ametnikke ja fraktsioon teeb homsel volikogu istungil ettepaneku linna ametnike hulga vähendamiseks.

«Linnapea büroos on tööl seitse nõunikku, kaks referenti, üks abi ja kaks autojuhti. Linnavalitsus on aga üles ehitatud nii, et erinevad linnavalitsuse ametid peaksid andma linnapeale nõu. Linnapea juures, keda meil sisuliselt ei ole, on lisanõu andmiseks tööl põhjendamatult palju ihunõunikke,» selgitas Leemets.

Lisaks on abilinnapeade büroodes veel 21 nõunikutaolist tegelast, ja kui lisada juurde linnapea 12 abilist, teenindab linnavalitsuse liikmeid 33 inimest.

«Ja see ei ole veel kõik: avalike suhete eest hoolitseb 36 inimest, kes kirjutavad ja kiidavad keskerakondlikku linnavalitsust. Nende hulgas ei ole Tallinna TV ja linnaosade avalike suhete tegelasi. Tallinna linnakantseleis töötab järgmisest aastast kokku 294 teenistujat ja ilmselgelt on vajalik koondada ihunõunike arv mõistlikule tasemele,» arvas Leemets.

«Eeskuju võiks võtta keskvalitsuselt, kes plaanib järgmisel aastal ametnike koondamist. Eelnõu, millega muudetakse 2016. aasta ametiasutuste struktuuri ja teenistuskohtade koosseisu, on neljapäeval volikogu istungil. Meil plaanis teha ettepanek linnavalitsuse ametnikkonna vähendamiseks,» lausus Leemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles