Jõulurahu võib Tallinnas välja kuulutada Savisaar

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimastel aastatel on raekoja aknast jõulurahu välja kuulutanud linnapea Edgar Savisaar.
Viimastel aastatel on raekoja aknast jõulurahu välja kuulutanud linnapea Edgar Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas võib tänavu jõulurahu välja kuulutada kuriteokahtluse tõttu ametist kõrvaldatud linnapea Edgar Savisaar, ütles linnapea ülesandeid täitev abilinnapea Taavi Aas.

«Ei saa välistada,» vastas Aas küsimusele, kas Savisaar võib 24. detsembril Tallinnas raekoja aknast jõulurahu välja kuulutada. Traditsiooniliselt on igal aastal jõulurahu välja kuulutanud Savisaar, kes on praegu altkäemaksu võtmises kahtlustatuna ametist kõrvaldatud.

Aasa sõnul arutab jõulurahu väljakuulutamist järgmisel nädalal linnavalitsus ja selles küsimuses konsulteeritakse ka volikogu esimehe Kalev Kalloga, kes Aasa sõnul on samuti üks jõulurahu kuulutaja kandidaat. On ka võimalus, et jõulurahu kuulutab välja Aas ise. Ka Kallol lasub kuriteokahtlus, kuid tema on jätkuvalt volikogu esimehe ametis.

29. novembril olnud esimesel advendil süütas Aas koos Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku praosti Jaan Tammsaluga Raekoja platsil advendiküünla.

Jõulurahu tava ulatub juba 17. sajandisse ja see traditsioon sai alguse Rootsi kuninganna Kristiina valitsusajal aastail 1632-1654. Jõulurahu väljakuulutajaks on linnapea või raesekretär, kohaks linn, kus asub peapiiskopi katedraal ning paigaks tsiviilhoone rõdu. Väljakuulutamise aeg on traditsiooniliselt jõululaupäeva keskpäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles