Torm tekitab teletornile veekahjusid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teletorn.
Teletorn. Foto: Kultuurikava.ee

Tallinna teletorn on viimaste päevade tormide ajal hädas igalt poolt sisse pressiva tuule ja veega.

«Katuse ja aknaservade vahelt pressib lausa vett sisse. See on üsna tõsine probleem sest oleme sunnitud lisatööd tegema ja seda vett kokku korjama. Samuti tuleb mõnes kohas hakata lage remontima, sest värv on kahjustatud,» rääkis Tallinna Teletorni juhataja Riina Roosipuu.

Ta lisas, et selle tõttu ükski planeeritud üritus ära ei jää ja külastajaid võetakse vastu nagu alati.

Roosipuu sõnul võib suuremate tormihoogude ajal teletornis ka väikest kõikumist tunda. See siiski ei pane nõusid laudadel sõitma, pigem tuleb kõikumise märkamiseks tähelepanelik olla.

«Torni tehniliste parameetrite järgi võib kõikumine olla kõige rohkem kuni meeter, aga see pole rappuv, vaid sujuvalt õõtsuv liikumine. Tundlikumad inimesed võib-olla tunnetavad selle liikumise kuidagi ära. Mul on endal lausa kahju, et ma ise pole kunagi seda kõikumist tajunud. Aga teenindajad ja restorani töötajad, kes on kogu aeg üleval, on seda ikka märganud,» lausus Roosipuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles