ERR.ee: looduskaitsekeskus saatis Naissaarele viis metskitse

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metskitsed. Pilt on illustratiivne.
Metskitsed. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Eesti looduskaitsekeskus saatis Naissaarele viis Nigula loomade taastuskeskusest pärit metskitse, et suurendada sealset populatsiooni.

Tallinnas Hundipea sadamas tõsteti pardale viis noort metskitse, kes talledena sattusid looduskaitsekeskuse Nigula taastuskeskusesse. Pärast kolmveerandtunnist merereisi jõudsid nad Naissaarele, kus algab nende uus elu vabaduses, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Looduskaitsekeskuse Harju-Rapla regiooni loodusvahi Tiit Koidu sõnul on Naissaarel 14 metskitse, kuid neid võiks olla kuni 70. Looduskaitsekeskus on kitsi Naissaarele toonud kolm korda, kuid millegipärast pole populatsioon siiani suurenenud.

Loodusvaht kinnitab, et uustulnukad on selleks juba liiga suured, et Naissaarel olevate rebaste või metssigade ohvriks langeda.

Kõigepealt tuleb kitsedel kohaga tutvuda ja korralikult üles ärgata, sest enne sissepakkimist said nad stressi maandamiseks rahustava süsti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles