Niguliste muuseum näitab pühapäeval Rode altarit

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Rode altar internetis.
Herman Rode altar internetis. Foto: Ekraanipilt

Niguliste muuseum kutsub kõiki kunstisõpru 6. detsembril nigulapäevale, mis on üks kolmest päevast aastas, kui unikaalset Hermen Rode peaaltari retaablit on võimalik näha täielikult avatuna.

Aastatel 1478–1481 Lübecki meistri Hermen Rode töökojas valminud Niguliste kiriku peaaltari retaabel on täielikult avatud vaid kolmel päeval aastas – nigulapäevadel (9. mail ja 6. detsembril) ning kõikide pühakute päeval (1. novembril). Tegemist on ühe uhkema ja paremini säilinud keskaegse kunstiteosega Euroopas, mis kuulub mõõtmetelt 15. sajandi hansalinnade suurimate hulka.

Kell 16 algab Orelipooltund, kella 17–19 on kavas eriprogramm «Rode kohtumine Rodega», mille raames tutvustatakse unikaalset Niguliste kiriku jaoks loodud Rode kappaltarit. Lisaks esitletakse tänapäeva meediumite kaudu Lübeckis asuvat ainsat Hermen Rode töökojas valminud signeeritud Püha Luuka retaablit ning kunstiteostega läbiviidud teadusuuringuid.

Nigulapäeval on võimalus osta Niguliste muuseumi poest soodushinnaga Rode altariga seotud muuseumi trükiseid.

Nigulapäeval, 6. detsembril on Niguliste muuseum kõigile huvilistele avatud kella 10–19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles