Politsei tabas Lasnamäel naist kurikaga rünnanud mehe

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesapallikurikas, foto on illustreeriv.
Pesapallikurikas, foto on illustreeriv. Foto: Jarek Jõepera / Õhtuleht

Politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri prefekt Kristian Jaani teatas Twitteris, et möödunud nädalal Lasnamäel naist kurikaga rünnanud isik on tabatud. 39-aastane kahtlustatav on kinni peetud ning teda ootab ülekuulamine.

«Lasnamäe nn kurikamees on käes, juriidiliselt korrektselt öelduna on kahtlustatav käes,» kirjutas Jaani Twitteris.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre märkis, et kriminalistid töötasid terve nädal selle nimel, et tuvastada Lasnamäel naist kurikaga rünnanud isikut ning nüüd on kuriteos kahtlustatav tabatud.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava ütles Postimehele, et politsei tabas kahtlustatava täna kella 16.30 paiku Lasnamäelt. 39-aastast meest ei ole varasemalt sarnase isikuvastase kuriteo eest karistatud, lisas pressiesindaja.

Praegu on mees kinni peetud ning ta kuulatakse üle.

Noormees ruttas appi

24. novembril kella 19 ajal üritas kurjategija Tallinnas Lasnamäel Liikuri tänaval röövida naisterahvast, keda ta lõi korduvalt kurikat meenutava esemega, jätkates löömist ka siis, kui ohver oli juba maha kukkunud. Seejärel haaras kurjategija naise käekoti.

Sündmust nägi pealt juhuslikult sealt möödunud noormees, kes läks naisele appi. Seda nähes tungis kurjategija ka talle kallale. Tekkinud rüseluse käigus õnnestus noormehel kurjategijalt löögiriist ära võtta. Pärast seda viskas kurjategija naise käekoti maha ja jooksis ära.

Mõlemad kannatanud viidi haiglasse. Noormees sai kergemaid vigastusi ning ta lubati pärast esmaabi andmist koju.

Juhtumi asjaolude väljaselgitamiseks algatati kriminaalasi.

Loe lähemalt: Kurikaga röövel ründas Lasnamäel naist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles