Raekojas õnnitleti uusi linnakodanikke

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pidulikul vastuvõtul raekojas said nimetunnistused 52 tänavu juulis, augustis ja septembris sündinud last – 32 poissi ja 20 tüdrukut.

Kaks paari on kaksikuid, kahte perre sündis viies laps, kolme perre neljas laps ja kolme perre kolmas laps, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Uusi linnakodanikke ja nende vanemaid raekotta tervitama tulnud pikaajaline tunnustatud lastearst ja Tallinna abilinnapea Merike rõhutas oma pidulikus kõnes, et iga lapse sünd perekonda on ainulaadne ning Tallinn rõõmustab koos emade-isadega otsuse üle kinkida inimesele elu.

«Nüüd ootab teid ees imelise lapsepõlve kujundamine – väga pingeline, kuid armastusväärne töö. Palju jõudu, õnne ja armastust ning ärge unustage, et just teie eeskujust, emad ja isad, sõltub teie lapse tulevik,» ütles doktor Martinson.

Traditsioonile kutsuda uue liikmega täienenud tallinlaste peresid raekotta pidulikule vastuvõtule pandi alus tosin aastat tagasi. Nimetunnistus, mis tänapäeval kannab küll emotsionaalse dokumendi väärtust, on siiski oma olemuselt väga oluline märk väikese pereliikme jaoks tema sündimisel ja kasvamisel. Ühtlasi väärtustab Tallinn oma uusi linnakodanikke ja kingib neile Helina Tilga poolt kujundatud esimese pudrukausi ja piimatassi.

Tallinnas oli juulis-septembris iive positiivne, nendel kuudel registreeriti Tallinna perekonnaseisuametis 1412 lapse sünd ja 1108 isiku surm.

Populaarsemad tüdrukute nimed sel perioodil olid Maria, Sofia, Anna ja Olivia. Poistele pandi sagedamini nimeks Marten, Maksim, Henri ja Kirill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles