Kohviktramm Pauliine on tagasi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohviktramm Pauliine.
Kohviktramm Pauliine. Foto: TLT

Pärast trammiteede renoveerimisest tingitud paariaastast pausi on linlastel taas võimalik rõõmu tunda kohviktrammist Pauliine.

Tallinna Linnatranspordi ASi  juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul on Pauliine tagasi oma endises hiilguses ning teenindab taas kõiki huvilisi. «Seoses uute CAF trammide kasutuselevõtuga tegi Tallinna tramm viimase paari aastaga läbi tõelise uuestisünni, ent see ei tähenda, et me ei oskaks hinnata tramminduse ajalugu ning retrohõngulise rööbastranspordi võlu. Sellest annab tunnistust ka läinud sajandi keskpaigast pärit kohviktramm Pauliine,» selgitas Tamm.

Trammi on võimalik erinevate sündmuste tähistamiseks rentida kõigil huvilistel. Kohvikuruum mahutab 12 kaheinimese lauda. Trammis on oma muusikakeskus koos mikrofoniga. Samuti ei puudu tualettruum. Söögid, joogid ja esinejad tuleb eraldi tellida.

Pauliine sõidab kõikidel liinidel. Peokülalised saavad siseneda igas peatuses ning hiljem kodule kõige lähemas peatuses väljuda. Aegade jooksul on kohviktrammis peetud rõõmust rõkkavaid lasteüritusi ja mõnusaid pensionäride õhtuid, tähtsaid seminare ja harivaid koolitusi, lustlikke firmapidusid ning soliidseid vastuvõtte väliskülalistele.

1960.aastate keskpaigas Gotha trammitehasest Tallinna jõudnud tramm ehitati 1993. aastal ümber rööbastel kohvikuks. Nimi pandi kohviktrammile Eesti esimese naistrammijuhi Pauliine Kurisoo järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles