TTÜs on reedel avatud uste päev kooliõpilastele

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikool.
Tallinna Tehnikaülikool. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ) korraldab homme, 4. detsembril kooliõpilastele avatud uste päeva.

Reede, 4. detsember on TTÜ külastamiseks sobilik ka seepärast, et samal päeval algab TTÜ spordihoones Põhja-Euroopa suurim robotivõistlus Robotex, kus noortel on palju uudistamist.

Avatud uste päev algab TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektory (Raja tänav 15), kui kell 11 tutvustatakse Eesti ainsas tehnoloogiaülikoolis õppimisvõimalusi. Lisaks saab õppida tikutorni ehitamist, väikeste mootorite kokkupanemist ja sõita kopplaaduriga. Esmakordselt on spetsiaalsed töötoad õpetajatele.

Kuna Tehnikaülikool sel aastal Teeviida messil ei osale, otsustas ülikool korraldada avatud uste päeva ka talvel.

Kell 12 algavad Mektorys paralleelsed töötoad kooliõpilastele: IT teaduskond aitab koostada elektroonset süsteemi, mis reageerides puudutusele vilgutab LED-tulukesi, ehitusteaduskond õpetab etteantud raskust kandva tikutorni ehitamist, energeetikateaduskond patareidest ja muust vajalikust väikeste mootorite kokkupanemist. Samal ajal saab külastada Mereakadeemia simulaatorikeskust või tutvuda puidutehnoloogia erialaga. Tallinna Kolledž analüüsib TTÜ ülikoolilinnaku kujunemist arhitekti ja maastikuarhitekti perspektiivist.

Kell 13 algavad paralleeltöötoad: Club Fresh Air´is tutvustatakse ventilatsioonisüsteemide toimimist ööklubi näitel, geotehnoloogia erialaga tutvumisel saab sõita kopplaaduriga ja proovida ise maavara rikastamist ning Tartu Kolledž näitab ehitusinfo juhtimist kolmemõõtmelise täppismudeliga. Mehaanikateaduskond õpetab tulevastele tootearendajatele oma lennuki ehitamist, lisaks tutvustatakse tekstiilitehnoloogia ning majanduse erialasid.

Kell 14 algavates töötubades tutvustab ehitusteaduskond maamõõtmise seadmeid, energeetikateaduskond mootorite ehitamist, ning sotsiaalteaduskond korraldab auhinnamängu Sotsvillak. Avatud uste päeva lõpetab kell 15 ekskursioon TTÜ ülikoolilinnakus, mis lõppeb spordihoone juures (Männiliiva tänav 7), kus on käimas Põhja-Euroopa suurim robotivõistlus Robotex.

Esmakordselt on eraldi töötoad õpetajatele: kell 11.30 tutvustatakse õpetajatele tuleviku klassiruumi ning 13.30 toimub töötuba, milles tutvustatakse 3D printimist.

Järjekorras 15. Robotex toimub sel aastal 4.-6. detsembril ning kavas on ühtekokku 17 võistlusala. Tänaseks on Robotexile registreerunud 1423 võistlejat 662 robotiga, mis on kõigi aegade rekord. Pealtvaatajaid oodatakse kolmel päeval kokku 15 000. Lisaks võistlustele toimub Robotexil tehnoloogianäitus ja erinevad töötoad, avatud on ka TTÜd tutvustav boks. Robotexil osalemine on nii võistlejatele kui pealtvaatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles