Mustamäe polikliiniku renoveerimine seisab riigi viivituse taga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäe polikliinik.
Mustamäe polikliinik. Foto: Google StreetView

Selle aasta teises pooles algama pidanud Mustamäe polikliiniku renoveerimistöödega alustamine seisab Lääne-Tallinna keskhaigla hinnangul sotsiaalministeeriumi taga, mis on venitanud raha saamiseks vajaliku taotlusvooru avamisega.

Mustamäe polikliiniku renoveerimine nõuab toetust Euroopa struktuurfondidest, kuid enne seda peab AS Lääne-Tallinna keskhaigla esitama taotluse sotsiaalministeeriumi taotlusvoorule, kust toetatakse esmatasandi tervisekeskuste kaasajastamiseks mõeldud projekte.

«Oleme selle taotlusvooru avamist juba päris pikalt oodanud. Protsessi venimine tähendab seda, et renoveerimisega ei ole võimalik pihta hakata enne järgmise aasta keskpaika,» ütles Lääne-Tallinna keskhaigla kommunikatsioonispetsialist Liisa Suba. Ta lisas, et haiglal on taotlus valmis ja nii pea kui vastav taotlusvoor avatakse, nad selle ka esitavad.

Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Oskar Lepik ütles, et taotlusvooru avamise pidev edasilükkumine on seotud mitme asjaoluga. «Voorus tehti paar muudatust, mis sooviti enne avamist korda saada. Teise asjana vahetus vahepeal minister, mis omakorda takistas vooru avamist,» märkis Lepik. Siiski ei tohiks vooru avamisega enam kaua aega minna, kuna Lepiku sõnul avatakse see kas tänavu detsembris või järgmise aasta jaanuaris.

Suba sõnul maksab Mustamäe polikliiniku renoveerimine umbes neli miljonit eurot. «Omaosaluse suurus polikliiniku renoveerimiseks peab olema vähemalt 25 protsenti, kuigi arvestame ka suurema osalusega,» ütles Suba.

Mustamäe polikliiniku rekonstrueerimise käigus on kavas kaasajastada kommunikatsioonisüsteem, rajada kõigile tänapäeva nõuetele vastav ventilatsioonisüsteem, soojustada hoone koos avatäidete vahetamisega ning luua nõuetelevastavad tingimused liikumispuudega patsientide teenindamiseks.

Kokku on hoones renoveeritavat pinda umbes 6000 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles