Tammsaare pargi pussitaja jääb tosinaks aastaks vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare park.
Tammsaare park. Foto: Peeter Langovits.

Tallinnas Tammsaare pargis mullu kevadel purjuspäi meest pussitanud noormees jääb 12 aastaks vangi, sest riigikohus ei võtnud tema kaitsja kaebust arutusele.

Riigikohus tagastas Ivan Sereda (23) kaitsja vandeadvokaadi vanemabi Argo Küünemäe kaebuse, kuna edasikaebamise tähtaeg oli möödas, ütles riigikohtu pressiesindaja Eveli Kuklane ERR-i uudisteportaalile.

Septembris jättis Tallinna ringkonnakohus jõusse aasta alguses Ivan Seredale Harju maakohtus määratud vanglakaristuse.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi said veretööga lõppenud sündmused alguse mullu 12. aprilli pärastlõunal kella 16.30 ajal, kui kaks purjus meest väidetavalt tülitasid Tammsaare pargis noori naisi ning üks naistest helistas Seredale ja kutsus ta kohale.

Purjus Sereda saabus Tammsaare parki pool tundi hiljem ning ründas kohe kaht meest, lüües neid pudeliga näkku, seisab süüdistuses. Seejärel hüppas Sereda ühele kannatanule selga, pussitas teda selga ning peksis jalgadega korduvalt vastu pead. Siis läks ta teise maas lamanud mehe juurde ning lõi ka talle jalaga vastu pead ja selga.

Seejärel põgenes Sereda sündmuskohalt, kuid politseil õnnestus ta mõni päev hiljem tabada.

Ivan Sereda on ka varem tapmise eest vanglakaristust kandnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles