Kokkuhoid tänavavalgustuselt jätab jalakäijad kohati pimedusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn peab tänavu tänavavalgustuse pealt kokku hoidma 16 miljonit krooni, mistõttu on suurematel tänavatel mõned kõnniteelõigud päris hämaraks muutunud.



Kesklinnas pole asi hull, sest peale postide otsas olevate laternate annavad tänavatel valgust ka reklaamid ning poodide ja büroode valgustatud aknad. Liivalaia tänaval on valgustid küll üle ühe välja lülitatud, kuid märgata seda polegi.

Mööda Pärnu maanteed linnast välja sõites on Tammsaare teest kuni Järve kaubanduskeskuseni tee keskel olevad valgustid kogu lõigu ulatuses välja lülitatud, kuid sõidukeid ei tohiks see häirida. Kõnnitee servas kiirgavad aga kõik tänavalaternad piisavalt valgust.

Vabaduse puiesteel muutub aga pilt järsult hullemaks. Kui paljudel Tallinna magistraaltänavatel on üldjuhul laternad kustunud üle ühe, siis Vabaduse puiesteel ei põle mitmel lõigul järjest kolm või neli valgustit. Ainult ülekäiguradade juures on valgem. Ka Rahumäe põhikooli esine tänavalõik on pime, mis teeb laste liikumise kindlasti ebaturvaliseks.

Vabaduse puiestee teisel teepoolel põlevad aga kõik valgustid ning seal on jalakäijatel hoopis kindlam liikuda.

Mustamäe poole sõites võib näha, et Ehitajate teel Nõmme mäe lõigul on paremal pool kõik valgustid kustunud, kuid kuna teisel pool, kus jalakäijad liiguvad, laternad põlevad, siis jätkub valgust piisavalt.

Üks suhteliselt pime lõik Mustamäel jääb Tammsaare teele Nõmme tee ristmiku lähedale, kus tänavalaternad on päris pikalt kustutatud. Seetõttu on ka kõnnitee seal hämar ning jalakäijatel ilmselt ebamugav liikuda. Alles hiljuti kapitaalselt remonditud Nõmme teed võib aga eeskujuks tuua – seal põlevad kõik laternad ja eriti hästi on valgustatud ülekäigurajad.

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on osa valgustuse väljalülitamine suurematel tänavatel ja teedel paratamatus, sest linna kõigi ligi 55 000 tänavalaterna seeshoidmiseks läheks tänavu vaja 106 miljonit krooni, eelarves on aga selleks otstarbeks vaid 90 miljonit. Samasugune säästurežiim jätkub tõenäoliselt ka järgmisel aastal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles