Hipodroomilt plehku pannud hobune sai kergelt viga

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobune Tallinna Hipodroomil.
Hobune Tallinna Hipodroomil. Foto: Küllike Rooväli

Täna kella 14.15 paiku pääses Tallinna Hipodroomilt jooksu treeninghobune, kes püüti umbes kümne minuti pärast kinni Hipodroomi läheduses asuvast trollipargist. Hobune sai kergelt viga, kuid üldiselt lõppes kõik õnnelikult.

«Nägin, kuidas hobune Hipodroomilt välja pääses ja kõigepealt vastu elektriposti jooksis. Seejärel jooksis ta väga suure kiirusega kesklinna poole,» rääkis Postimehele sealsamas kiirtoidukoha lähedal seisnud Triin. «Tundub väga ohtlik, mõelda vaid, kui ta jookseb vastu autot või otsa mõnele naisele, kes lapsevankriga tänaval jalutab. Väga ohtlik,» lisas pealtnägija.

«Täna kella veerand kolme paiku juhtus selline lugu, et treeningsõitu teinud hobune viskas ilmselt ehmatuse peale treeneri maha ning pääses jooksu,» ütles Hipodroomi esindaja Mihkel Gull, kelle kinnitusel treener vigastada ei saanud.

Ta ütles, et hobune püüti kinni trollipargis ja on praeguseks õnnelikult talli tagasi toimetatud. «Hobune pääses ilma suuremate vigastusteta. Tal on mõned kriimustused, aga mitte midagi hullu,» lisas ta.

Gulli kinnitusel juhtub selliseid asju harva ning tavaliselt saadakse hobune kätte ikkagi Hipodroomi territooriumil.

Küsimusele, kuidas hobune maha rahustati, vastas ta, et kui loom kätte saadakse, siis on ta küllalt maha rahunenud, vastasel juhul oleks teda raske kätte saada. «Rahulik rääkimine aitab kindlasti kaasa,» märkis ta.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja ei olnud juhtumist teadlik. Politsei kinnitas, et hobune on tagasi Hipodroomil ning kõik on korras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles