Fotod ja video: päästjad said kuus uut redelautot

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede lõuna ajal tutvustati Vabaduse väljakul Päästeameti uusi redelautosid, ühtlasi õnnistas neid Tallinna praost Jaan Tammsalu.

Siseminister Hanno Pevkur ütles auto üleandmisel, et ühest küljest on hea meel selle üle, et päästjad said endale uued ja head töövahendid. Teisest küljest aga tuleb loota, et neid autosid läheb võimalikult harva vaja. Pevkur lõi autode ristimisel vastu ühe auto tugijalga puruks šampusepudeli, mis oli kõigi reeglite kohaselt vastavasse turvakotti pakitud. Uued autod said enale nimeks Laurits, mis on tuletatud tuleõnnetuste eest kaitsva pühaku Laurentsiuse nimest.

«Viimati jõudis uus redelauto Eestisse 2008. aastal ja enne seda 2003. aastal. Ja iga kord on tulnud üks auto. Mina pole oma 20 aasta pikkuse karjääri jooksul varem sellist pilti näinud, et korraga tuuakse Eestisse kuus uut redelautot,» lausus päästeameti peadirektor Kuno Tammearu.

«Päästeameti strateegia näeb ette, et aastaks 2025 oleks Eesti sama turvaline kui Põhjamaad. Siin mängib väga tähtsat rolli ka varustus ja tehnika, millega saab inimesi päästa ja neid kõrgustest alla tuua,» lisas ta.

Uued redelautod Iveco Magrius on kaasaegsed päästesõidukid, mis võimaldavad päästa inimesi hoonetest kuni 32 meetri kõrguselt. Uuendusena kuuluvad autode varustusse veel pääste hüppepadi, mis pehmendab kõrgelt kukkumist, redelikorvile sisseehitatud termokaamera süsteem ja suure võimsusega veepump.

Uue redelauto said endale Jõhvi, Narva, Pärnu, Tartu ning Tallinnas kesklinna ja Lilleküla komandod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles