Tallinna volikogu kiitis parkimistasude tõusu esimesel lugemisel heaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südalinna ja vanalinna parkimisala piir.
Südalinna ja vanalinna parkimisala piir. Foto: Tairo Lutter

Tallinna linnavolikogu otsustas neljapäeval kiita parkimistasusid tõstva määruse muutmise eelnõu heaks ja saata see teisele lugemisele.

Linnavolikogu 20. detsembri 2012 määruse nr 30 «Tallinna avalik tasuline parkimisala ja parkimistasu» muutmise poolt hääletas 41 ja vastu 17 saadikut. Istungilt puudus 11 saadikut, kümme ei hääletanud, erapooletuks ei jäänud keegi.

Linnavalitsus soov tõsta parkimistasusid kuni 60 protsenti on pälvinud opositsiooni tugeva kriitika.

Tallinna linnavolikogu liikme Kaido Kuke (IRL) sõnul pole linnavalitsuse argumendid parkimistasu tõstmiseks tõsiseltvõetavad ja tegelik põhjus on voliniku sõnul vajadus leida raha linna propagandaks.

«Linnavalitsuse esindajate mantra, et parkimistasude tõus on vajalik meede olukorra rahustamiseks, ei ole vettpidav. Üleautostumisest tingitud liiklusolukorda rahustaks hoopis autole heade alternatiivide loomine, kuid linn ei paku ega paistagi olevat huvitatud pakkumast kõlblikku alternatiivi,» rääkis Kukk.

«Tallinna ühistranspordivõrku ei ole sisuliselt uuendatud 1993. aastast. Kuigi linnajuhid räägivad pidevalt nii vajadusest kui ka plaanist linnaliikuvust ümber vaadata, ei ole seni astutud ainsamatki konkreetset sammu - tegeletud on üksnes kosmeetikaga,» ütles Kukk ning lisas, et paljudes Euroopa riikides arenenud jalgrattaliiklus on samuti Tallinnas vaeslapse rollis.

«Parkimistasu tõstvasse eelnõusse on sisse kirjutatud, et tänu hinnatõusule saab linnakassa juurde üle 800 tuhande euro. Tuleva aasta eelarvesse on parkimistasude tõusuks aga ette nähtud 1,1 miljonit, mis näitab, et linn näeb hoolimata parkimistasude tõusust ette parkimise suurenemist,» tõdes volinik.

Parkimistasude tõusu kritiseerisid neljapäeval ka sotsiaaldemokraadid (SDE), kes korraldasid linnavalitsuse tegevuse ja 2016. aasta linnaeelarve vastu volikogu ees piketi.

Viimati tõstis linn parkimise hindu 2014. aasta alguses kuni 300 protsenti.

Keskerakonna juhitava linnavalitsusega opositsioonis olevad IRL-i, SDE ja Reformierakonna saadikud hääletasid parkimistasude tõusu vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles