Volikogu lõpetas linnaeelarve esimese lugemise

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Linnavolikogu tänasel istungil saadeti teisele lugemisele 2016. aasta linnaeelarve eelnõu kogumahuga 570,4 miljonit eurot.

Eelarve poolt hääletas 45 ja vastu 11 linnavolinikku. Linnapea ülesandeid täitev abilinnapea Taavi Aas tõdes, et igal uuel eelarvel on oma nägu, mida mõjutavad selle ajahetke püüdlused ja valikud ja see, millised on eeloleval aastal kõige pakilisemad lahendamist vajavad küsimused.

«Eelarve mahuks oleme kavandanud 570,4 miljonit eurot, mis on võrreldes 2015. aasta esialgse eelarvega 7,8 protsenti enam. Kahe lisaeelarvega kasvas linna 2015. aasta eelarve kogumaht 567,8 miljonile eurole. Kahe lisaeelarve koostamine näitab, et aasta oli linnale edukas - Tallinn on jätkuvalt kasvav ja arenev linn,» rääkis Aas volikogus.

Ta tõdes, et käesoleva  aasta algusest on linna elanikkond kasvanud umbes 4800 inimese võrra. See tähendab, et viimaste aastate arengud on olnud soodsad linna tuludele, kuid on toonud endaga kaasa ka vajaduse täiendavateks investeeringuteks linnakeskkonda ning kulutuste kasvu tulenevalt suuremast nõudlusest nii avalike teenuste kui ka erinevate toetuste järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles