Sotsid avaldasid linnavolikogu ees meelt

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraadid avaldasid täna Tallinna linnavolikogu hoone ees keskerakondliku linnavalitsuse tegevuse ja 2016.  aasta linnaeelarve vastu.

«Linna juhitakse eelarve kaudu ja eelarve prioriteedid on võimulolijate tahte väljendus. Täna linnavolikogule esitatavast 2016. aasta eelarvest on näha, et sisuliselt Edgar Savisaare juhitaval linnavalitsusel on võimu kinnistamine saanud omaette eemärgiks,» selgitas Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Anto Liivat.

Liivati sõnul on Tallinn Narva langemise järel Keskerakonna viimane kants, mille nimel võideldakse häbitundeta ja vahendeid valimata. Kahjuks läheb Savisaare püüd iga hinna eest pealinnas võimul püsida tallinlastele üha rohkem maksma. «Markantsemateks näideteks on aastas 1,5 miljonit eurot maksev enam kui 30-liikmeline linnavalitsuse liikmete büroo, läbipaistmatud rahaeraldised sihtasutustele ja mittetulundusühingutele, 3,5 miljonit maksev Tallinna TV ning 2,2 miljonit maksvad avalikud suhted ja propagandalehe Pealinn väljaandmine,» ütles Liivat.

2016. aasta linnaeelarve eelnõu alusel küsib linnavalitsus endale õiguse võtta 50 miljonit eurot laenu. «Lisaks sellele soovib linnavalitsus eelarveaukude lappimiseks tõsta lasteaia kohatasu ning niigi juba Euroopa kallimaid parkimistasusid,» lisas Liivat.

«Sotsiaaldemokraatide poolt mitmeid kordi esitatud algatuste nagu õpetajate palgatõus, tänavavalgustuse taastamine, teede ja tänavate remonttööd ning suuremad heakorrainvesteeringud arvestamine linnaeelarves on sammud õiges suunas. Aga need sammud võiksid olla oluliselt pikemad, kui linnajuhtide väärtusruumis asetuks distsipliini asemele õiglus ja arukus, autoriteedi asemele vabadus ning sõnakuulmise asemele südametunnistus,» lausus Liivat.

«Sotsiaaldemokraadid ei saa praegusel kujul linna 2016. aasta eelarvet toetada ning esitame kindlasti oma parandusettepanekud. Kutsume ülesse ka teisi opositsioonierakondi meeleavaldusega ühinema,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles