Tallinna Botaanikaaias toimub näitus «Jõulutähed ja alpikannid»

Tallinncity
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauni jõulutähe hooldus kodustes tingimustes on keeruline.
Kauni jõulutähe hooldus kodustes tingimustes on keeruline. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

27.11– 06.12. toimub Tallinna Botaanikaaias näitus «Jõulutähed ja alpikannid», teatab Etnoweb.

Viimastel aastakümnetel on jõulutähtede sordiaretusele suurt tähelepanu pööratud. Näitusel on võimalik näha ühe- ja mitmeõielisi, hargnenuid ja kõrgemaid jõulutähtede vorme.

Klassikaliste erkpunaste lehtedega taimede kõrval leidub valgeid, roosasid, oranže, marmorjaid ja täpilisi; on ka püstjate või krussis kõrglehtedega taimi.

Väljapanek pilkupüüdvates jõulutähtedest on mõnus sissejuhatus algavale jõulukuule ja advendiajale. Jõulutäht on tuntud jõululillena pea kogu maailmas ning soodsate kasvutingimuste korral pakub silmarõõmu kaks kuni kolm kuud.

Näitusel eksponeeritud jõulutähed ja alpikannid on kasvatatud Nurmiko aiandis. Kõikidel huvilistel on võimalus küsida nõu jõulutähtede ning alpikannide hooldamise kohta kogenud taimekasvatajatelt ning ka lilli kaasa osta. Müük toimub iga päev kogu näituse jooksul.

Näitusele saab tavapiletiga ja see jääb avatuks kuni 6. detsembrini 2015.  Botaanikaaed on avatud iga päev 11.00 – 16.00

Antud uudis jõuab teieni projekti «LÕVI - lõimumisvaldkonna kommunikatsiooni​koostöövõrgustiku arendamine ja uudiste vahendamine» raames. Lõimumisvaldkonna info koostamise ning edastamise projekti «Lõvi» toetab Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA).

Foto: MISA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles