Koolidirektor: ta oli üks naerusuine poiss, tema klass on väga murtud

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Pääsküla gümnaasiumi direktor Leena Arras meenutas täna Vabaduse puiesteel traagiliselt veoki ette jäänud ja surma saanud 13-aastast koolipoissi kui särasilmset ja naerusuist, kelle hukkumisest on vapustatud kogu klass.

Parasjagu koolimajast väljas küünlaid ja leinalinte ostmas olnud direktor ütles, et tegu oli särasilmse ja naerusilmse poisiga, kes teda alati teretas. «Loomulikult väikeste koerustükkidega nagu poisid ikka selles eas,» meenutas Arras ja nentis, et tal on hetkel raske juhtunule sõnu leida.

Direktori sõnul on klassivenna surmast vapustatud kogu klass. «Neil on väga kokkuhoidev klass ja ütlen ausalt, et lapsed on väga-väga õnnetud ja väga murtud hetkel. Toetame neid, kuidas saame. Kindlasti võtame ka väljastpoolt abi vastu,» rääkis ta.

Täna hommikul oli koolis kogunemine ja väike leinaseisak. Lisaks toimus vestlus 9. klassis, kus käib hukkunud poisi vanem vend. Direktor viis vanema venna koolist ise koju.

«Kuuendas klassis vestlesime ning organiseerisime nii, et 6. klassi lapsed said kõik turvaliselt koju ja kõik on kodus, et täna ükski 6. klassi laps ei oleks üksi,» rääkis Arras.

Direktori sõnul konsulteeris kool ka kriisinõustaja Tiina Naaritsaga ning rääkis Rajaleidja nõustamiskeskusega. «Kokkuleppel nendega tahame pakkuda abi nii lastele kui ka lapsevanematele, kes oma lastega peavad abi saama. Me aitame neid,» lausus ta.

Homme süüdatakse Pääsküla gümnaasiumis küünlad. «Siis lähme kindlasti sinna kohapeale, sest me ei teadnud täna seda kohta. Me tegelesime koolis lastega ja laste leinaga,» tõdes Arras.

Täna hommikul kella 8.20 ajal sai politsei teate liiklusõnnetusest Tallinnas Vabaduse puiesteel, kus veoauto Volvo oli otsa sõitnud 13-aastasele poisile.

Esialgsetel andmetel tegi veok parempööret Valdeku tänavalt Vabaduse puiesteele ning mingil põhjusel ei märganud juht samal ajal ülekäigurajal teed ületanud poissi. Nii veokijuhile kui teed ületanud lapsele põles roheline foorituli. Kooliteel hukkunud poisi kodu asub õnnetuspaigast mitte rohkem kui paarisaja meetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles