Video: millised tegurid mängisid traagilise liiklusõnnetuse juhtumisel rolli?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees palus professionaalsel liiklusõpetajal hinnata nähtavust ja muid tingimusi Valdeku tänava ja Vabaduse puiestee ristmikul, kus täna hommikul hukkus ülekäigurajal veoki alla jäänud poiss.

Täna hommikul kella 8.20 ajal sai politsei teate liiklusõnnetusest Tallinnas Vabaduse puiesteel, kus veoauto Volvo oli otsa sõitnud 13-aastasele poisile. Laps hukkus sündmuskohal.

Esialgsetel andmetel tegi veok parempööret Valdeku tänavalt Vabaduse puiesteele ning mingil põhjusel ei märganud juht samal ajal ülekäigurajal teed ületanud poissi. Kusjuures, nii veokijuhile kui teed ületanud lapsele põles roheline foorituli. 

Haja autokooli liiklusõpetaja Raigo Koorem sooritas Postimehe palvel samasuguse parempöörde. Staažika õpetajana juhtis ta tähelepanu võimalikele teguritele, mis võisid veokijuhi jaoks nähtavust vähendada.

«Ohtlik koht, jalakäijate ülekäigurada siin samas,» rääkis Koorem parempööret tehes. «Paratamatult tekib mulle siia nurka üks pime nurk, kust ma jalakäijat absoluutselt ei näe, sest jalakäija poeb siia peitu ära. Pean väga hoolega vaatama, kas tuleb kedagi või ei tule,» jätkas ta.

Koorem tõdes, et veoautol on pimedad nurgad ning jalakäijad seda üldjuhul ei tea. «Ehk siis, tuleb väga-väga tähelepanelik olla,» rõhutas liiklusõpetaja.

Valdeku tänava ja Vabaduse puiestee ristmikul parempöörde tegemise muudab tema sõnul eriti ohtlikuks kõrge aed. «Kuna veoauto pöörderaadius on suurem ja tal on suuremad pimedad nurgad, siis jääb jalakäija paratamatult veoauto varju.» 

Liiklusõpetaja hinnangul mängis traagilise õnnetuse juhtumises rolli mitu erinevat tegurid. «See on nüüd tõsine õnnetus lihtsalt,» nentis Koorem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles