Nõmmele rajatakse põlvkondade maja

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane põlvkondade maja Valdeku tänaval.
Tulevane põlvkondade maja Valdeku tänaval. Foto: Liis Treimann

Nõmmele Valdeku 13 kinnistule rajatakse endise koolimaja asemele niinimetatud põlvkondade maja, kuhu kolib ka linnaosavalitsus.

Abilinnapea Eha Võrgu sõnul valmib hoone 2017. aasta kevadeks. «Valdeku 13 kinnistule endisest koolihoonest juba valminud sauna- ja spordihoone kõrvale põlvkondade maja ehitamine on kaua plaanis olnud,» lausus Võrk.

«Kunagise koolimaja stalinistliku arhitektuuriga peahoone saab uue sisu, sinna tuuakse kokku nõmmelastele erinevaid teenuseid pakkuvad linnaasutused,» selgitas Nõmme linnaosa vanem Tiit Terik.

Hoone esimesele korrusele saab uued ruumid praegu üsna kitsastes tingimustes tegutsev Nõmme vaba aja keskus, täiendavad õppeklassid saab sinna ka Männikul asuv laste päevakeskus ning puuetega noorte jaoks valmivad nende kooskäimiseks ja tegevusteks sobivad ruumid.

Ühtlasi on plaanis hoonesse kokku kolida linnaosavalitsuse tööruumid ning Nõmme halduskogu koosoleku saal. «Praegu asuvad linnaosavalitsuse osakonnad kahes erinevas kohas ning see raskendab töökorraldust ja elanike mugavat teenindamist.» selgitas Terik.

«Ehitustöödega loodame alustada järgmise aasta esimeses kvartalis. Praegu on ettevalmistamisel riigihange ehitaja leidmiseks, ehitusload ja kõik muu vajalik dokumentatsioon on juba olemas.»

Järgmise aasta linnaeelarvest on plaanis eraldada põlvkondade maja rajamiseks ligi 2,5  miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles