Tallinnas hukkus ülekäigurajal veoki alla jäänud poiss

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Vabaduse puiesteel juhtus täna hommikul raske liiklusõnnetus, milles hukkus ülekäigurajal auto alla jäänud teismeline poiss.

Täna hommikul kella 8.20 ajal sai politsei teate liiklusõnnetusest Tallinnas Vabaduse puiesteel, kus veoauto Volvo oli otsa sõitnud 13-aastasele poisile. Noormees hukkus sündmuskohal, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Esialgsetel andmetel tegi veok parempööret Valdeku tänavalt Vabaduse puiesteele ning mingil põhjusel ei märganud juht samal ajal ülekäigurajal teed ületanud poissi. Nii veokijuhile kui teed ületanud lapsele põles roheline foorituli. Kooliteel hukkunud poisi kodu asub õnnetuspaigast mitte rohkem kui paarisaja meetri kaugusel.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Valter Pärn nentis, et nii hommikuse kui õhtuse tipptunni ajal tuleb liigeldes olla eriti ettevaatlik ja tähelepanelik. «Pime aeg ja kiirustamine on soodus pinnas õnnetuse tekkimiseks ning seetõttu tuleks iga manööver hoolikalt läbi mõelda, varuda märksa enam aega ja veenduda, et oma tegevusega liikluses ei seata üksteist ohtu,» märkis ta.

Pärn lisas, et kuigi tänase traagilise õnnetuse üksikasjad on veel selgitamisel, on teada, et laps ületas teed rohelise tulega ja ülekäigurajal. Miks veoautojuht teda ei näinud ning kelle käik sai saatuslikuks, selgitab uurimine.

«Siiski tuleb autojuhtidel alati arvestada sellega, et jalakäija on nõrgem pool ja seetõttu tuleb ülekäigurajale lähenedes hoog maha võtta ja jälgida hoolikalt jalakäijate tegemisi. Sama kehtib ka jalakäijate endiga, alati tuleb vaadata, kas auto annab teed, kindlasti ei tohi ootamatult teele astuda ning kasutada tuleb helkurit,» sõnas Pärn.

Politsei avaldab sügavat kaastunnet hukkunud noormehe perele ja lähedastele. Traagilise avarii üksikasjad selguvad kriminaalmenetluse käigus.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles