Fotod: riigikogu liikmed tegid Solarises HIV-kiirtesti

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Grupp riigikogu liikmeid tegi täna õhtul Tallinnas Solarise keskuses HIV-kiirtesti.

HIV-kiirtestimisel osalesid riigikogu liikmed Vilja Savisaar-Toomast, Yoko Alender, Helmen Kütt, Tanel Talve, Johannes Kert, Kristjan Kõljalg, Toomas Kivimägi, Liina Kersna ja Jüri Jaanson.

Riigikogu teatel soovisid riigikogulased HIV-kiirtestimist tehes teadvustada, et epideemia on ületamas demograafilisi barjääre, sest keskmine HIV-positiivne võib peagi olla 30ndates elujõuline töötav inimene.

«HIV uusi juhtumeid oli eelmisel aastal Eestis elaniku kohta pea kümme korda rohkem kui Soomes ning neli korda rohkem kui Euroopa Liidus keskmiselt,» ütles riigikogu HIV-ennetuse toetusrühma esimees Vilja Savisaar-Toomast, kelle sõnul võib hinnanguliselt olla nakatunud juba iga sajas 15- kuni 49-aastane elanik.

«HIV testimist peab võtma kui normaalset protseduuri, millega on võimalik pidurdada epideemiat. Näidates eeskuju, julgustame ka teisi inimesi end testima,» lisas Savisaar-Toomast.

20.–27. novembril toimub üle-euroopaline HIV testimisnädal, mille käigus on võimalik teha tasuta HIV-kiirtesti Tallinnas, Rakveres, Narvas ja Kohtla-Järvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles