Jahimehed küttisid Paljassaares 21 metssiga ja umbes kümme jäi alles

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jahimehed küttisid teisipäeval Tallinnas Paljassaare poolsaarel 21 metssiga ja sinna jäi alles veel vähemalt kümme siga, lisaks elab umbes kümnepealine kesikukari Rocca al Mares.

«Kütitud sigadest on pooled põrsad, paar emist ja kesikut ning üks suur kult,» ütles Harju jahindusklubi esimees Rein Sõitja. Ta lisas, et vähemalt kümme siga jäi Paljassaarde alles, lisaks need, kes mõne aja eest Rocca al Maresse lahkusid ja ka need tuleb ära lasta.

Sõitja tunnistas, et ei osanud Paljassaarel sellist sigade arvukust oodata. «Ennelõunaks olime lasknud neli siga, siis leidsime karja üles ja läks sõda lahti, nagu pardijaht,» rääkis ta. «Mööda roogu jooksid edasi tagasi ja ringiratast, aga meil olid kõik kohad kinni pandud.»

Sõitja tõi eraldi välja tabatud hiiglasliku kuldi. «Nagu meie ütleme - medalikult. Tal oli ikka kaheksa sentimeetrit hammast lõualuust väljas. Kindel medalipoiss ja ka kasvult väga suur,» ütles ta.

Harju jahindusklubi juhi sõnul loeti enne umbes kümneliikmelise kesikukarja Rocca al Maresse lahkumist Paljassaarel umbes 30 siga. «Kui kesikud ära läksid, siis tõmbasime tagasi, sest vahepeal käisid sööda peal ainult kaks emist põrsastega, 3-4 kesikut ja üksik kult. Täna hommikul olin veel tagasihoidlik, et ei tea, kas seal ongi keda lasta, aga tuli välja, et sigu oli küllaga. Ikka arvestatav jaht,» rääkis ta.

Paljassaarel oli teisipäeval sigu küttimas 95 meest, kellest enamik on Harju jahindusklubi liikmed. «Mõni metssiga sai ka mitu pauku, mis tähendab, et 95 mehest 30 sai nii-öelda käe valgeks,» ütles Sõitja. Ta lisas, et paar jahikoera said sigadelt ka kergelt lüüa.

«Nüüd hakkame luurama Rocca al Maresse läinud ja Paljassaarde alles jäänud loomi. Rocca al Mare tahab veidi rohkem uurimist, ei tea, kas nad käivad seal rabas või on kohe muuseumi territooriumi taga. Üle tee on ju elamurajoon, seal peab hoolikam olema. Võib-olla peab hoopis varitsusest laskma hakkama,» rääkis Sõitja.

Jahindusklubi juhi sõnul klappis jahil kõik ja mingeid vahejuhtumeid ei olnud. «Ala oli juba esmaspäeva õhtust kinni ja hommikul sõitsime selle veel igaks juhuks läbi, seal polnud kedagi,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles