Põhja-Tallinna valitsus andis Kopli liinid uuele omanikule üle

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval kirjutasid Fund Ehituse ja Põhja-Tallinna valitsuse esindajad alla dokumentidele, millega anti Kopli liinide kinnistud üle Fund Ehitusele, kes rajab sinna elamurajooni.

Pärast dokumentide allkirjastamist andis Põhja-Tallinna vanem Karin Tammemägi Fund Ehituse juhatuse esimehele Ott Kikkasele üle Sepa 27 maja võtme. Maja, kust Aleksander Veskilt mõne päeva eest välja kolis, on praegu ainus, mis võtmega lukku käib. Teiste hoonete aknad ja uksed on kaitseks sissetungijate eest vineertahvlitega suletud. «Teiste majade avamiseks läheb vaja kruvikeerajat, elektritrelli ja muid tööriistu, aga ma arvan, et ühes ehitusfirmas on need kõik olemas,» ütles Tammemägi.

Fund Ehitus valib hetkel projekteerijat esimeste Kopli liinidele kerkivate uute hoonete ehituseks; esimeses järgus valmib kaks viiekorruselist kortermaja orienteeruvalt 70 korteriga.

«Ala hakatakse projekteerima etappide kaupa ja osa kohtades hakatakse tegema ka uut detailplaneeringut, nii et kogu ala projekteerimiseks ja ehitamiseks kulub aastaid,» ütles Fund Ehitus OÜ juhatuse liige Ott Kikkas teisipäeval BNS-ile. Kikkas lisas, et enamikule alast soovib ettevõte uut detailplaneeringut. Ala ehitatakse välja praeguse kava kohaselt kuue etapi kaupa.

Fund Ehitus alustab kohe ka lammutuslubade taotlemist ja lammutusprojektide tegemist, põlenud ja lagunenud hoonete lammutamisega tahetakse alustada kevadel. Alale jäävad alles vaid miljööväärtuslikud ja muinsuskaitse all olevad hooned.

Kopli liinide ala Fund Ehitus sulgeda ei plaani, turvalisuse tagamiseks jääb alal korda hoidma turvafirma. Kuidas täpselt ettevõte ehituse ajal alal läbipääsu tagab, seda on Kikkase sõnul veel vara öelda. Kogu ala väljaehitamise peale läheb ettevõtte hinnangul 10-12 aastat.

Tallinna linnavalitsus kinnitas augusti lõpus Kopli liinide maa-ala müügi kombineeritud pakkumise tulemused, millega OÜ Fund Ehitus ostab Kopli liinide kinnistud 1,9 miljoni euroga, ala arendusse tehtav planeeritav investeeringu maht on kokku 55-65 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles