Kultuurikilomeetri ehitus edeneb jõudsalt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuurikilomeetri nime kandva umbes kahe kilomeetri pikkuse ajutise kergliiklustee ehitamine sai sel nädalal hoo sisse ning järgmisel kuul peaksid tööd ühel pool olema.


Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on kultuurikilomeetri valmimise tähtaeg 15. detsember. «Selleks ajaks saame kindlasti valmis. Kõige raskem töö on seal valgustuspostide paigaldamine ja kaablite vedamine,» ütles Boroditš Postimees.ee’le.

Tee-ehitus ehk vana raudteetammi katmine kõigepealt pae- ja seejärel graniitkillustikuga ei tohiks tema sõnul probleeme tekitada.

Kultuurikilomeeter algab Logi tänavalt, Tallinna Sadama kruiisilaevade kaide väravate juurest ning kulgeb linnahalli ja tulevase kultuurikatla juurest. Tee möödub kalaturust, Patarei merekindlusest, lennusadamast ning Noblessneri sadamast. Viimases asub kultuuripealinna ürituste kalendris olulisel kohal olev Noblessneri valukoda.

Kultuurikilomeetri rajamine läheb maksma kokku 3 741 725 krooni, projekteerimise maksumus moodustab sellest 143 656 krooni.

Missugune saab olema kultuurikilomeetri funktsioon, selgub linnapea Edgar Savisaare vastusest linnavolinik Kalev Vapperi esitatud arupärimisele. «Kultuurikilomeeter lähtub Kultuuripealinna kandvast ideest «Mereäärsed lood» ja jätkab linna merele avamist. Kultuurikilomeetri äärde tekib järgmisel aastal hulk kultuuriprojekte, valmivad Meremuuseumi renoveeritud hoone, jätkuvad Katla ja Noblessneri arendused,» selgitas linnapea.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles