Jahimehed olid Paljassaarel ennelõunaks küttinud neli metssiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljassaare poolsaare tagumine osa on metsseajahi tõttu suletud.
Paljassaare poolsaare tagumine osa on metsseajahi tõttu suletud. Foto: Jaanus Lensment

Jahimehed on teisipäeva ennelõunaks küttinud Tallinnas Paljassaare poolsaarel neli metssiga ning jaht jätkub pärastlõunani.

«Suured on maas, nüüd läheb põrsaste otsimiseks,» ütles Harju jahindusklubi esimees Rein Sõitja. Tema sõnul võib jaht läbi saada pärastlõunaks. Jahi tõttu on Paljassaare poolsaar teisipäeva kella 15-ni suletud.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul on metsas umbes sada jahimeest. Igaks juhuks on kohal ka politsei, päästjad ja kiirabi. Pääs poolsaare tagumisse ossa on suletud ja seda valvab munitsipaalpolitsei patrull.

Paljassaare poolsaarel on viimasel ajal järsult sagenenud metssigade rüüsted linna haljasaladele ning elamute ja ettevõtete territooriumitele. Kuna loomi kohtab üha sagedamini väljaspool loodusmaastikku, on tekkinud reaalne oht, et loomad võivad rünnata inimesi.

Samuti takistavad metssead lindude kaitseks loodud Paljassaare hoiuala kaitse-eesmärkide saavutamist, kuna rüüstavad maaspesitsevate lindude pesasid. Lisaks on rüüste alla langenud Eesti Vabaõhumuuseumi territoorium Haaberstis.

Metssead asustavad Paljassaare poolsaart järjepidevalt 2009. aastast. Kuni tänavu suveni oli teada, et poolsaarel elab kolm kuni neli looma. Tänavu suve lõpul aga teavitati Tallinna keskkonnaametit juba 10-12 loomast. 13. oktoobril teatas Tallinna Vee esindaja, et heitveepuhastusjaama territooriumil on nähtud juba mitmekümnepealist karja.

Tänaseks on loomad toitu otsides liikunud lindude hoiualalt linna hooldatavatele haljasaladele ning elamute ja ettevõtete territooriumitele, hirmutades inimesi ja tekitades varalist kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles