Rae valla Järveküla kooli ehitus algab juba jaanuaris

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järveküla kool.
Järveküla kool. Foto: Rae vallavalitsus

Rae vallavanem Mart Võrklaev ja AS-i Nordecon juhatuse liige Avo Ambur  kirjutasid alla peatöövõtulepingule Peetri piirkonda uue põhikooli – Järveküla Kooli ehitamiseks.

Võrklaeva sõnul tunnistati Nordecon AS 11 506 782,24 euro suuruse pakkumusega  Järveküla kooli projekteerimis- ja ehitustööde hanke parimaks pakkujaks. «Kuna kogu protsess on kujunenud oodatust pikemaks ja seda eelmise hinnalt parima pakkuja Nordlin  Ehitus OÜ enda pakkumise vaidlustamise tõttu, siis kooli ehitamise algus on lükkunud esialgsest plaanist hilisemaks,» kõneles vallavanem.

Võrklaev lisas, et kahjuks kulus liiga palju aega vaidlemise peale, mille lõpptulemusel oli küll vallal õigus Nordlinilt vastavalt pakkumisele  ehitusteenust nõuda, kuid ettevõtja maksuvõla tõttu jäi leping nendega lõpuks siiski sõlmimata.

ASi Nordecon juhatuse liige Avo Ambur ütles peatöövõtulepingu allkirjastamisel, et kooli ehitamise ettevalmistustöödega alustatakse võimalikult kiiresti ja kopp maasse saab löödud hiljemalt jaanuari alguses. Hoone valmissaamiseks on koos eeltöödega ettenähtud 11 kuud, mis tähendab, et kool peab olema täies ulatuses valmis 2016. aasta 23. oktoobriks.

Kuigi koolihoone valmimise lõpptähtaeg on lepinguga paigas, otsitakse ehitust kureeriva abivallavanem Madis Sariku sõnul lahendusi, et õppetöö saaks uues majas alata 1. septembril. «Loodame avada õppeaasta alguses vähemalt algklasside maja,» ütles Sarik.

Võrklaev kinnitas, et lapsevanematel muretsemiseks põhjust ei ole. «Vallavalitsus teeb kõik selleks, et õppetöö saaks piirkonna laste jaoks alata 1. septembril 2016 ning kindlasti leiab selleks lahendused.»

Sarik kirjeldas uut kooli kui põhjamaadele omast õppeasutust – seda nii ehitusstiililt kui ruumide liigenduselt. Hoone saab olema multifunktsionaalne, mis tähendab, et see ehitatakse nii kvaliteetse õppetegevuse läbiviimiseks kui ümberkaudsete inimeste sportimise ja vabaaja sisustamise jaoks. Koolis on ruumi kolmele paralleelklassile, õpilased ja koolipersonal saavad enda käsutusse igati kaasaegse ja kõigile vajadustele vastava koolikeskkonna.

Võrklaev lisas, et kool saab ka oma ujula,  mida saab koolivälisel ajal kasutada kogu kogukond. «Kui eesseisvaid ehitustöid kokku võtta, siis Järveküla kool koosneb kolmest omavahel ühendatud koolihoonest, avalikust ujulast ja spordirajatisest, mis on mõeldud kasutamiseks kõigile huvilistele.»

Peetri alevikku Reti tee ja Vana-Tartu maantee nurgale kerkiva koolihoone brutopindala on 14 798 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles