Järgmisel aastal algab Kopli trammitee uuendamine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli tramm.
Kopli tramm. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) kuulutas välja Viru ringi ja Kopli vahelise trammitee projekteerimis-ehitushanke, mille hinnanguline maksumus võib olla 30 miljonit eurot.

«Kopli trammitee rekonstrueerimine hõlmab endas kogu rööbastee vahetust, pinnasetööde tegemist, piirnevate alade ja ülesõitude korrastamist, lisaks kontaktvõrkude loomist ja alajaamade ehitust, ilma milleta pole seda võimalik teha. Kui selle ära teeme, siis on meil sada protsenti Tallinna trammiteest renoveeritud,» ütles TLT juhatuse esimees Enno Tamm.

Tamme sõnul toimub rekonstrueerimine nii, et Kopli trammiliiklus suletakse mitmeaastase ehitustöö käigus vaid kaheks kuuks. «Üritame teha selles mõttes unikaalselt, et mitte kogu trammiliiklust aastateks kinni panna. Niikaua kui ehitatakse uut liini kõrvale, siis vana trammiliiklus säilib.»

Projekti raames rekonstrueeritakse trammitee lõigul Viru väljak kuni Kopli depoo koos Kopli depoo territooriumi trammiteede ümberehitamisega. Rekonstrueeritava trammitee pikkus on umbes 16 kilomeetrit.

Tööd viiakse ellu kolmes etapis. Esimene etapp hõlmab Suur Rannavärava ning Balti jaama vahelisel alal trammitee trajektoori muutmist. Teine etapp on Viru väljaku ja Suur Rannavärava vahelise trammitee rekonstrueerimine koos Viru pöörangute vahetusega. Kolmas etapp on Balti jaama ja Kopli depoo vahelise trammitee rekonstrueerimine koos Kopli depoo ümberehitusega.

Hankele saab pakkumusi esitada järgmise aasta 11. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles