Videolugu: Kopli liinidest saab ajalugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal said uue kodu Kopli liinide kaks viimast asukat ning Kopli liinid on plaanis Fund Ehitusele üle anda nädala jooksul. Arendaja plaanib ehitada sinna elamud noorperedele. 

Selle nädala keskel andis Põhja-Tallinna valitsus Kopli liinide kahele viimasele asukale üle Erika tänaval asuvate üürikorterite võtmed, nood võtsid omakorda tagasi kohtusse esitatud avaldused.

Põhja-Tallinna vanema Karin Tammemäe sõnul on Kopli liinid plaanis Fund Ehitusele üle anda nädala jooksul. Põhja-Tallinna valitsus on sõlminud ka lepingu turvafirmaga Articard OÜ, kes jälgib, et Kopli liinide hoonetesse enam keegi ei siseneks.

Postimees tegi Kopli liinidest viimase droonivideo, et meenutada kurikuulsat paika, enne kui see piirkond suletakse.

Tallinn müüs Kopli liinide kinnistud 1 900 100 euro eest osaühingule Fund Ehitus. Arendaja plaanib kogu Kopli liinide ala valmis ehitada 12 aasta jooksul, ehitustööd peaksid algama järgmisel aastal.

Ettevõtte plaan on kujundada mereäärsel välja turvaline ja peresõbralik terviklik elukeskkond, mis on eriti sobiv noorperedele. Planeeritav investeeringu maht on kokku 55–65 miljonit eurot.

Kuna tegemist on miljööväärtusliku alaga, siis ei tohi uued hooned olla praegustest suuremad. Siiski on linn loobunud nõudest, et uued majad oleksid vanade koopiad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles