Haabersti tunnuslauseks võib saada «Haabersti – roheluse ring»

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õismäe tiik rohelises ringis
Õismäe tiik rohelises ringis Foto: Mihkel Maripuu

Ehkki linnaosa korraldatud veebipõhisel hääletusel kogus kõige enam populaarsust hüüdlause «Haabersti – säravate silmade linnaosa», esitab linnaosavalitsus ettepaneku kinnitada tunnuslauseks «Haabersti – roheluse ring».

Haabersti linnaosa uue tunnuslause valimisel andis veebipõhiselt oma hääle 565 inimest, kellest 165 eelistas lauset «Haabersti - säravate silmade linnaosa». Sellest jäi vaid nelja häälega maha «Haabersti - roheluse ring».

Haabersti tunnuslause kinnitatakse peatselt valmiva arengukavaga, mis loodetakse ametlikult kinnitada enne selle aasta lõppu.

Linnaosa vanema asetäitja Aivo Toomistu ütles, et kuna kahe seisukoha vahel suurt häälteerinevust ei olnud, teeb ta Haabersti arengukava töörühmale ettepaneku kinnitada tunnuslauseks «Roheluse ring».

«See klapib oma olemuselt hästi meie vapiga, millel on Õismäe tiik ja selle ümber roheline ring,» põhjendas Toomistu.

«Samuti on ringid meie suured sümbolid - nii Õismäe sisemine ringtee kui suur ringtee on mõlemad ümbritsetud rohelusega. Kavandame Harku järve ümber terviserada, millest saab ka roheline ring, siis klapib see samuti tunnuslausega,» selgitas ta.

Toomistu lisas, et kuna Tallinn osaleb liikumises «Roheline pealinn», siis sobib ühesse linnaossa selline hüüdlause väga hästi.

Tema sõnul öeldi linnarahvale juba hääletuse väljakuulutamisel, et soovitakse kuulda rahva meelsust, mis on soovituslik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles