Kultuuritolmu vahejuhtumis osalenud politseinik mõisteti kohtus õigeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Intsident 12. juulil 2014 Kultuuritolmu festivalil, mis tõi ühele politseinikule süüdistuse võimuliialduses.
Intsident 12. juulil 2014 Kultuuritolmu festivalil, mis tõi ühele politseinikule süüdistuse võimuliialduses. Foto: Kaader videost

Meedias laialt kajastatud mullu suvine intsident Põhja-Tallinnas Kultuuritolmu üritusel, kus politseinikud pidasid kinni korrarikkuja, lõppes võimuliialduses süüdistatud politseinikule reedel Harju maakohtus õigeksmõistmisega.

Kohus leidis, et 1989. aastal sündinud Põhja prefektuuri politseiniku Stanislavi süü võimuliialduses ei ole tõendatud ja ta tuleb õigeks mõista.

Ühtlasi tuleb riigil hüvitada Stanislavile õigusabi kulu 8850 euro ulatuses.

Palju kõneainet pakkunud vahejuhtum leidis aset mullu 12. juuli varahommikul Põhja-Tallinnas Patarei vangla territooriumil Kultuuritolmu festivalil, kui politseinikud asusid kinni pidama väidetavalt korda rikkunud Heigot.

Süüdistusest nähtub, et Stanislav lõi maas lamanud ja teiste politseiametnike poolt kinnihoitud Heigot tema kohale kummardudes seadusliku aluseta esmalt ühel korral käega rindkere piirkonda, seejärel veel kahel korral vastu keha. Seejärel tõusis korrakaitsja püsti ja lõi Heigot ühel korral jalaga keha piirkonda, märkis süüdistus, leides, et nii ületades politseinik füüsilise jõu kasutamisel lubatud intensiivsuse piiri ja tekitades Heigole füüsilist valu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles