Öösiti autoga enam Suur-Karja tänavale ei saa

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates 20. novembri keskööst ei tohi öösiti enam autoga Suur-Karja tänavale sõita.
Alates 20. novembri keskööst ei tohi öösiti enam autoga Suur-Karja tänavale sõita. Foto: Uwe Gnadenteich

20. novembrist hakkab kehtima kord, kus keskööst kuni hommikul kella kuueni ei tohi autoga sõita Pärnu maanteelt Suur-Karja tänavale.

See tähendab, et öisel ajal ei saa autoga ei Club Hollywoodi juurde ega ka korstnapühkija kuju juurde Karjavärava platsile. Juba mõne nädala eest likvideeriti ka sealne taksopeatus.

«Selles piirkonnas on öösiti väga palju jalakäijaid. Mõni on lõbusas tujus ja mõni veel lõbusamas. Ja kui seal palju autosid tiirutab, siis tekib seal sageli ohuolukordi. Selle leevendamiseks ongi selline lahendus,» selgitas transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

Ta lisas, et vanalinna elanikud saavad endistviisi koju sõita. «Ja tegelikult on ju vanalinnas teenindusaeg iga päev kella kuuest kümneni hommikul. Nii et ettevõtted saavad oma asjad selles ajavahemikus kohale tuua. Meile teadaolevalt ei ole selles piirkonnas ühtegi asutust või ettevõtet, kes oleks öösel kaupa toonud,» rääkis Rüütelmaa.

Need autod, mis on enne keskööd Suur-Karja tänavale sõitnud, tohivad sealt ära sõita. Rüütelmaa sõnul on keelu mõte piirata selles piirkonnas öösiti ringlevat autoliiklust.

Keeld kehtib ka taksodele. «Takso saamiseks tuleb inimestel nüüd kõndida Draamateatrini, see pole kuigi kaugel,» ütles Rüütelmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles