Pirital hukkus autolt löögi saanud jalakäija

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikune Pirita tee.
Hommikune Pirita tee. Foto: Mihkel Maripuu

Täna hommikul kella 5.30 ajal sai Pirital teed ületanud 81-aastane mees löögi sõiduautolt. Mees suri saadud vigastustesse kohapeal.

Kas jalakäija ületas teed ülekäigurajal või selleks mitte ettenähtud kohas, on veel hetkel selgitamisel, nii samuti nagu ka asjaolu, kas sõiduki kiirus oli lubatu piires.

Autojuht oli kaine ja juhtimisõigusega. Esialgsetel andmetel puudus jalakäijal helkur.

Täna hommikul kella 5.30 ajal juhtus Tallinnas ka teine raske liiklusõnnetus, mille tagajärjel sai jalakäija viga ning viidi raskes seisus haiglasse. Esialgsetel andmetel ületas 72-aastane naine Peterburi tee ja Pae tänava ristmikul teed, kui talle sõitis otsa veoauto Scania. Juht oli kaine ja juhtimisõigusega.

Mõlema avarii täpsemad asjaolud on selgitamisel, politsei palub kõigil, kes kirjeldatud õnnetusi pealt nägid anda sellest teada telefoninumbril 612 3000 või edastada info pohja.lmt@politsei.ee.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juhi Hannes Kullamäe sõnul on praeguste ilmaolude valguses eriti oluline iga liikluses osaleja ettevaatlikus ja tähelepanelikkus. «Autojuhid võtku pigem kiirust madalamaks ning veendugu enne iga manöövri tegemist selle ohutuses. Samuti tuleb jalakäijatel valida kõndimiseks vaid selleke ettenähtud koht, veenduda tee ületamisel selles, et autojuht neid märkab ning kindlasti tuleb kanda helkurit.»

Sel aastal on liiklusõnnetuste tagajärjel hukkunud 15 jalakäijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles